Motivatie om te sporten

Vaak is het een hele stap om jezelf te motiveren om te gaan sporten. Je moet er tijd voor vrij maken en waarschijnlijk lig je in je vrije tijd liever op de bank een serie te kijken. Toch is het heel belangrijk om iedere dag te bewegen. Sporten kan namelijk ook zorgen voor een rust momentje. Dan kun e jouw hoofd even helemaal leeg maken en even ontspannen. Maar ja, hoe vind je motivatie om te sporten?

Plannen

De eerste stap is het plannen van je sportsessie. Want als je vooraf al vooruit plant, is het minder erg om te gaan. Kies bijvoorbeeld iedere week dezelfde dag en tijdstip. Zo breng je structuur in je sportleven.

Personal Training kan ook helpen om deze sportsessies in te plannen. Bij Brothers in Health geven we Personal Training Kaatsheuvel, Personal Training Waalwijk en Personal Training Hilvarenbeek. Onze personal trainers kunnen met jouw vaste afspraken maken over dagen en tijden waarop jij komt sporten. Hierdoor heb je een afspraak staan wat extra motivatie geeft om te gaan.

Formuleer doelen voor jezelf

Daarnaast is het ook slim om doelen voor jezelf te op te stellen. Wij mensen vinden het nou eenmaal prettig om verschillende doelen in ons leven af te kunnen strepen. Daarom werkt dit op sportgebied ook erg goed. Bedenk dus van ten voren goed wat je wilt bereiken met het sporten. Wil je graag afvallen, meer spiermassa opbouwen of conditioneel fitter worden? Onze personal trainers kunnen met jou samen kijken welk doel het beste bij jou past. Dit doen ze tijdens een gratis intakegesprek en na dit gesprek kunnen jij samen aan de slag om dit doel te behalen.

Motivatie om te sporten

Sportmaatje

Wat ook erg goed werkt is een sportmaatje zoeken. Zo kunnen jullie elkaar motiveren om echt te gaan trainen. Excuses of smoesjes zijn dan verleden tijd want jouw sportmaatje motiveert je om gezellig mee naar de sportschool te gaan. Bij ons kun je bijvoorbeeld duo personal training of small group training volgen met jouw sportmaatje(s). Gezelligheid staat tijdens deze trainingen voorop, maar we gaan natuurlijk ook aan de slag met jullie persoonlijke doelen.

Door deze tips zul je gegarandeerd meer motivatie krijgen om wekelijks te gaan sporten. Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden die wij aanbieden zodat jij vaker gaat sporten. Dan kun je altijd contact met ons opnemen.